Dags att söka pengar för projekt om ek

För den som har ett intressant projekt kring ekskogsskötsel är det nu hög tid att söka medel ur Erik Stenströms stiftelse för ekskogsbrukets främjande. Nu i oktober startar stiftelsens femte utlysning av forskningsmedel och omkring 500 000 kronor finns att tillgå.  

Nu i oktober är det möjligt att söka medel ur Erik Stenströms stiftelse för ekskogsbrukets främjande. Sammanlagt finns runt 500 000 kronor att dela ut. Foto: Björn Schubert

Erik Stenströms stiftelse för ekskogsbrukets främjande bildades 2012 med ett donerat startkapital på 10 miljoner kronor från jägmästare Erik Stenström.

Öka kunskapen

Avkastningen ska varje år delas ut till forskare eller privatpersoner som vill verka för att utveckla eller öka kunskapen kring ek- och ekskogsskötsel. Stiftelsen gör nu i oktober sin femte utlysning av forskningsmedel och tillgängligt för ansökan den här gången är cirka 500 000 kronor.

Lämpliga projekt prioriteras, och med lämpliga menar man framförallt projekt som tillägnas skötselmetoder med syfte att uppnå en hög och värdefull virkesproduktion i ekskogsbruk samt kunskaper som bidrar till att öka intresset för mångbruk av ekskog. I december fattar stiftelsens styrelse sitt beslut om vilka projekt som beviljas stöd och man hoppas på många goda ansökningar.

Stötta angelägna projekt

- Den generösa donationen på 10 miljoner kronor var mycket välkommen. Stiftelsens profil gör att vi nu kan stötta angelägna projekt som har haft svårt att hitta tydliga finansiärer tidigare, säger Stiftelsens ordförande Thomas Thörnqvist i ett pressmeddelande.

Stiftelsens styrelse utses av styrelsen för den ideella föreningen Ekfrämjandet och Sveriges lantbruksuniversitet, Institutionen för Sydsvensk Skogsvetenskap.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 08 oktober 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste