Nordic paper redo för uppstart

Om allt går enligt plan kan massaproduktionen på bruket i bäckhammar komma i gång igen i början av nästa vecka. Bruket drabbades av driftstopp till följd av en trasig brunn och det kommer ta tid innan man är i fas igen.  

Nordic Papers massabruk i Bäckhammar är nu redo för upstart efter ett längre stopp på grund av en havererad brunn. Foto: StoraEnso

Pappersbruket i Bäckhammar kommer följa massaproduktionen vilket innebär att det kan starta när det finns tillräckligt mycket massa för att göra papper. Detta innebär att det kommer att dröja innan bruket är i fas med sedan tidigare planerade leveranser.

Trasig brunn

Bruket i Bäckhammar har stått still på grund av produktionsstörningar. Dessa orsakades av en trasig brunn som ledde till omfattande miljöpåverkan på Visman. Sedan brunnhaveriet den 24 september har fokus varit att åtgärda miljösituationen, både i Visman och inne på bruket i reningsverket.

- Åtgärdsarbetet vi gjort har visat bra resultat. Vattenkvaliteten i Visman är syresatt och reningsverket på bruket visar goda värden efter det arbete vi gjort för att återställa och säkra vår biorening, säger Marie Stenquist, kommunikationsdirektör på Nordic Paper i ett pressmeddelande och fortsätter:

Kontinuerlig dialog

– Vi fortsätter att ha en kontinuerlig dialog med vår tillsynsmyndighet som är länsstyrelsen.

Tack vare dialogen har Nordic Papers ledning kommit fram till beslutet att bruket nu är redo för en trygg uppstart vilken man räknar med att initiera under första delen av nästa vecka.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 05 oktober 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste