SunPine belönar hållbarhet med nytt pris

För att lyfta inspirerande och drivande företag inom klimatsmart miljöarbete, förnyelsebar produktutveckling och socialt ansvarstagande instiftar företaget SunPine ett hållbarhetspris på Näringslivets dag.

Företaget SunPine som i dag ägs av Kiram, Preem, Sveaskog, Södra och Lawte, väljer att instifta ett hållbarhetspris på Näringslivets dag i Piteå. På så vis vill man lyfta fram förnyelsebar innovation och ansvarsfullt företagande.På bilden syns från vänster: Ann Vikström, projektledare Näringslivets dag, Magnus Edin, vd SunPine, Peter Palmqvist, näringslivschef Piteå kommun. Foto: SunPine 

Ett åttonde pris införs på Näringslivets dag i Piteå den 9 november när SunPine nu instiftar ett Hållbarhetspris som delas ut på näringslivsgalan.

Reducerar utsläpp

– För SunPine är hållbarhet en del av vårt DNA. Vår råvara är en restprodukt från pappersmassabruken, vår fabrik utvecklas ständigt för att minska vår totala klimatpåverkan och vår produkt reducerar koldioxidutsläpp motsvarande årsutsläpp från 157 672 dieselbilar, säger Magnus Edin, vd för SunPine i ett pressmeddelande och fortsätter:

– För oss är det viktigt att lyfta fram just förnyelsebar innovation och ansvarsfullt företagande. Därför vill vi prisa de som inspirerar och bidrar inom hållbarhet här i Piteå, de som faktiskt gör världen lite, lite bättre.

Första gången

På näringslivsgalan den 9 november delas SunPines hållbarhetspris ut för första gången. Priset består bland annat av en specialdesignad glasskål från Linda Isaksson, Heta Hyttan i Piteå, där hon blåst in företagets talldiesel och harts i själva glaset.

Projektledningen för Näringslivets dag ser positivt på att man i år kan presentera en ny priskategori.

– Det känns bra att vi nu kan dela ut ett pris som har fokus på hållbarhet, på det här viset ökar galans betydelse och bredd. Vi är självklart glada över att SunPine tar det här initiativet, de är själva en förebild och att de nu vill lyfta fram andra känns väldigt bra, säger Ann Vikström, projektledare för Näringslivets dag.

Kommunen positiv

Även hos kommunen ser man positivt på Sunpines verksamhet och på företagets engagemang i hållbarhetsfrågor.

– SunPine är en viktig aktör i Piteås näringsliv, man är världsledande inom sitt område och det är oerhört glädjande att man instiftar det här priset. Att man också bygger ut nu med en andra fabrik är också glädjande. Det är viktigt för oss att ha ett företag som är världsledande och det är också viktigt när vi marknadsför Piteå, Peter Palmqvist, näringslivschef, Piteå kommun.

Priskategorier för Näringslivets dag 2017 var: Årets UF företag, Årets Nya Innovativa besöksanledning, Årets Nya entreprenör, Årets Småföretagare, Årets Ledare, Årets Varumärke, Årets Företagare. Årets gala äger rum den 9 november.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 13 september 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste