BillerudKorsnäs inviger högeffektiv MG-pappersmaskin

BillerudKorsnäs investerar cirka 1,3 miljarder kronor, dels i en uppgraderad befintlig pappersmaskin och dels i en för bruket ny maskin för maskinglättat kraftpapper (MG-papper).  

Foto från vänster till höger: Petra Einarsson VD och koncernchef BillerudKorsnäs, Carl Fredrik Graf tillträdande landshövding i Östergötlands län, Elisabeth Nilsson avgående landshövding i Östergötlands län och Håkan Krantz fabrikschef Skärblacka produktionsanläggning. Foto: BillerudKorsnäs

MG-papper är del i BillerudKorsnäs satsning på att skapa ett världsledande MG-center i Skärblacka. Satsningen ska förbättra BillerudKorsnäs produktmix och lägga grunden för en bredare produktportfölj med högre förädlingsvärde. 

– Det är med stor glädje och stolthet vi idag har invigt en av Europas största och mest effektiva MG-maskiner. Vi har med denna satsning dels förstärkt vår position som världsledande inom MG-papper och dels lagt en stabil grund för vidare utveckling av vår produktmix och vårt erbjudande, säger Petra Einarsson, vd och koncernchef BillerudKorsnäs under invigningen.
 

Maskinglättat kraftpapper används inom allt ifrån konsumentvaror till industriprodukter, som exempelvis fettresistenta papper för konsumentpåsar och snabbmatsmarknaden, barriärpapper för mejeriprodukter till exempel smörförpackningar och papper för försegling av medicinska engångsartiklar.

BillerudKorsnäs MG-center på Skärblacka produktionsanläggning

o   Investeringsbelopp: 1,3 miljarder SEK
o   Produktionskapacitet: 460 000 ton/år, varav 180 000 ton MG-papper, vilket gör bruket till den största anläggningen för maskinglättat kraftpapper i Europa
o   Antal medarbetare: cirka 740 personer - en utökning med drygt 50 medarbetare under 2018

Källa: BillerudKorsnäs

Artikeln publicerades måndag den 10 september 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste