Nytt uppdrag efter skogsbränderna

Länsstyrelsen i Jämtlands län ska samordna och betala ut ersättning till kommuner efter sommarens bränder.

Nu samordnas ersättning till de kommuner som drabbats av sommarens skogsbränder. Foto: Mostphotos

Efter de omfattande skogsbränderna får nu länsstyrelsen i uppdrag av regeringen att samordna och betala ut ersättning till de kommuner som drabbats. Det skriver länsstyrelsen i ett pressmeddelande.

Tar in underlag

Tidigare regeringsuppdrag:

”Länsstyrelsen i Jämtlands län har tidigare i somras fått i uppdrag att samordna eftersläcknings­arbetet efter skogsbränderna och bör därför även få detta uppdrag”

Källa: Regeringen

Uppdraget blir att ta in underlag och hantera utbetalning om högst 40 miljoner kronor. Kommunerna kan få ersättning om kostnaderna inte ersätts enligt lagen om skydd mot olyckor eller genom andra former av ersättningssystem.

– Arbetet har inte startat ännu. Regeringen kommer inom kort att återkomma med kriterier för ersättningen, säger länsråd Susanna Löfgren i pressmeddelandet.

Behöver ansöka

Kommuner kommer behöva lämna in en ansökan om ersättning senast den 15 november och uppdraget ska redovisas till regeringen senast den 1 mars 2019.

Utöver de 40 miljoner kronor som kommunerna kan ansöka om, avsätter regeringen 10 miljoner kronor till drabbade länsstyrelser.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 07 september 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste