Lantmäteriet släpper flygbilder över brandområden

Lantmäteriet släpper gratis bilder över de områden som drabbades hårdast av sommarens skogsbränder. Tanken är att det ska underlätta arbetet med att kartlägga förödelsen. 

Skärmdump från Skogsstyrelsens karttjänst som visar ungefärligt brandområde för Kårböle. 

Efter sommarens bränder tog Lantmäteriet beslut om att fotografera de hårdast drabbade områdena i Gävleborg, Dalarna och Jämtland.

- Bilderna visar vilken enorm förödelse som bränderna lade bakom sig och det blir nu enklare att jämföra läget före och efter bränderna, säger  Mikael Henriksson i ett pressmeddelande. 

De nya flygbilderna ska bland annat hjälpa Skogsstyrelsen och andra aktörer i arbetet med att kartlägga konsekvenserna av bränderna.

- Efter en skogsbrand kan det vara viktigt med snabb och bra information och då kan de här bilderna vara guld värda för berörda skogsägare. Eftersom det kan vara farligt att röra sig i skogen nu med risk för fallande träd så kan bilderna underlätta betydligt för att ge en bild av omfattningen, säger Svante Larsson, projektledare och samordnare för Skogsstyrelsens arbete efter bränderna.

Här kan du se bilderna:

Kartsök och ortnamn - Lantmäteriet

Skogliga grunddata - Skogsstyrelsen

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 05 september 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste