Öppnar direktlinjer för skogsbrandsdrabbade

Skogsstyrelsen öppnar direktlinjer och tillfälliga kontor för skogsägare i de län som haft de mest omfattande skogsbränderna i sommar. I fem län finns särskilda kontaktpersoner utsedda med direktnummer som ska ta hand om de berörda skogsägarnas frågor och i två län öppnas tillfälliga kontor.

Skogsstyrelsen öppnar direktlinjer och tillfälliga besökskontor för skogsägare som är drabbade av de värsta bränderna. Foto: Mostphotos

Direktlinjerna går till skogskonsulenter kunniga på brandskadad skog och finns till att börja med i Dalarna, Jämtland, Västernorrland, Norrbotten och Gävleborg.

– Vi vet att det nu börjar komma många frågor från skogsägare som berörs av sommarens bränder. På det här sättet hoppas vi kunna underlätta och effektivisera kontakten med oss för skogsägarna i de områden som haft de största bränderna, säger Hans Källsmyr, nationell skadesamordnare på Skogsstyrelsen i ett pressmeddelande. 

Tillfälliga besökskontor

Skogsstyrelsen öppnar även tillfälliga besökskontor i Lima i Dalarna och Kårböle i Gävleborg. Vid kontoren kan skogsägare få personlig rådgivning och information. Kontoren kommer vara öppna så länge det finns behov enligt Skogsstyrelsen. 

Avsättning virke

I samband med att många skogsbränder börjar vara under kontroll har en del frågor börjat dykt upp angående vilken avsättning det finns för brandskadat virke på marknaden, hur skogen ska anmälas för avverkning, risker för skadeangrepp och hur man ska tänka med återplantering.

– I det här läget ska man som skogsägare inte i onödan behöva bekymra sig om eller leta efter vart man ska vända sig, säger Hans Källsmyr.

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 08 augusti 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste