Donerar livsmedel till räddningstjänsten

Lantmännen väljer att donera livsmedel till de hundratals personer som arbetar inom räddningstjänsten och som deltar i släckningsarbetet i Gävleborgs län.

Per Lindahl, styrelseordförande på Lantmännen. Foto: Katarina Johnsson

I Hälsingland i Gävleborgs län pågår fortfarande släckningsarbetet efter en av alla de skogsbränder som drabbat Sverige i sommar. För att hjälpa till har Lantmännen tagit kontakt med räddningstjänsten i de områden som MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) klassar som mest extrema. Gävleborgs län bedöms som en av de delar i Sverige som just nu är i störst behov av stöd.

– Vi ställer upp med bra mat till alla de hjältar som arbetar med att rädda skog och mark i Sverige just nu. Vad gäller livsmedel är behovet störst av produkter som är lätta att förvara och konsumera på plats, vilket vi kan erbjuda. Vi är mycket glada över att kunna hjälpa till i den här extraordinära situationen, säger Per Lindahl, styrelseordförande på Lantmännen i ett pressmeddelande.

Donationen sker via Röda Korset och koordinerar alla hjälpinsatser till brandområdena. Lantmännen väljer att donera knäckebröd, glutenfria havregryn och dryck.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 03 augusti 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste