Hallå där Linn Arvidsson…

…som förbereder sig inför World Logging Championship, i augusti i Norge.  I mästerskapet ingår fem grenar: fällning, kedjebyte, markkap, kombikap och kvistning. Följ Linns förberedelser via hennes instagramkonto LoggingLinn.

 

En sport som passar många.
– Det är en jättekul sport! Det passar vem som helst som är intresserad av motorsåg och tycker om precision, oavsett om du är kille eller tjej, säger Linn Arvidsson som förbereder sig för fullt inför World Logging Championship. Foto: LoggingLinn (instagram)

Vad gör du när du inte tränar inför världsmästerskap? 

– Jag jobbar till vardags som trädfällare och klättrande trädfällare på Djupdahls. Så jag jobbar med trädfällning i stort sett varje dag. Just nu lägger jag ned en stor del av min fritid på träning inför mästerskapet och brukar minst köra något av moment varje dag.  I dag ska jag fokusera mer på kvistning.

Hur har du förberett dig inför tävlingen? 

– Jag lägger ned minst två timmar varje dag på förberedelser inför VM. Dessutom är det mycket materialvård, exempelvis att fila kedjor för att hålla dem i gott skick.

Linn Arvidsson från Varberg övar för fullt i fällning inför VM i logging, där Sverige för första gången skickar ett damlag.  I år hålls tävlingen i Lillehammer, Norge mellan 2-5 augusti. Foto: LoggingLinn (instagram)

Hur startade intresset för trädfällning och kvistning? 

– Jag har haft ett skogligt intresse sedan jag var liten då min pappa äger skog. För ungefär ett år sedan hörde Husqvarna av sig till företag som arbetar med motorsåg och förklarade hur sporten går till. Jag tänkte ”shit, vad roligt det verkar” Sedan dess har jag hållit på med sporten.

Har du tävlat innan? 

– Ja, förra året var det nordiska mästerskapen, I år har jag deltagit på två tävlingar i Norge och tre i Sverige. Det har gått bra, och det är första gången det finns en damklass i VM, varje land får ställa upp med en dam och platsen för att representera Sverige, den tog jag.  

Vilket är dina bästa tips för fällning/kvistning? 

– Se till att ha bra utrustning, saker du är bekväm med och se till att du vet vad du gör. Underhåll utrustningen så det är sågen som arbetar och inte du. 

Elin Fries
Elin Fries
Tel: 019-16 64 68
E-post: elin@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 11 juli 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste