Omfattande skogsbränder över hela landet

Räddningstjänsten jobbar på flera håll i landet med att försöka bekämpa skogsbränder.
 

Under de senaste dagarna har ett flertal skogsbränder brutit ut i landet. Under onsdag morgon tyder mycket på att skogsbranden i Ånge är den mest omfattande för tillfället. Foto: mostphotos

I Björsjön utanför Ånge har räddningstjänsten arbetat med att få en skogsbrand under kontroll sedan tisdag eftermiddag, rapporterar P4 Västernorrland Branden meddelades då vara runt två till fyra hektar. Under onsdag morgon hade brandområdet ökat och är ännu inte under kontroll. Två helikoptrar är inkallade för att vattenbomba branden.

Under onsdag morgon fick SOS alarm meddelande om en brand i Skarsåsen, söder om Fulufjället, skriver DT. Skogsbranden bekämpas av räddningstjänsten i Malung med hjälp av en helikopter. De första uppgifterna som kom in om storleken på branden pekar på att brandområdet är ungefär ett halvt hektar stort. Men enligt Per Hampus, räddningschef i Malung-Sälen som har pratat med P4 Dalarna är storleken ännu oklar, och han säger till P4 Dalarna att branden har spridit sig rejält.

I Agnesberg i Göteborg fick räddningstjänsten åter rycka ut under tisdag eftermiddag så ett brandområde blossade upp igen, skriver P4 Göteborg. Under helgen pågick en större insats för att bekämpa branden. Som mest arbetade runt 30 brandmän med släckningsarbetet som nu är avslutat.  

Mer tur hade då räddningstjänsten i Östra Kronoberg under tisdag eftermiddag. Där upptäckte en privatperson tidigt en rökpelare från skogen norr om Yxnanäs i Tingsryds kommun och räddningstjänsten hann fram innan branden spridit sig till omgivande bebyggelse, rapporterar P4 Kronoborg

Elin Fries
Elin Fries
Tel: 019-16 64 68
E-post: elin@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 04 juli 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste