Möjligheter och utmaningar med naturturism diskuteras

Nu ska företagare inom turismbranschen, markägare/markägarorganisationer, kommuner och Länsstyrelsen träffas för att föra en dialog om hållbar naturturism i Värmland.

Nu ska fördelar och nackdelar med naturturism och allemansrätt diskuteras. Foto: Mostphotos

I och med att besöksnäringen växer i länet ökar också trycket på natur- och kulturmiljöerna. Allemansrätten ger i dag möjlighet att driva verksamhet på annans mark, men samtidigt riskerar förtroendet för rättigheten att vattnas ur om verksamheten medför skador eller inte är hållbar. Därför anordnas nu en dag där de olika intressenterna inom Värmland för dialog om möjligheter och utmaningar med naturturism.

- Länsstyrelsen har i uppdrag att verka för en positiv utveckling av friluftslivet i Värmland och vi vill med denna dagen hitta ett sätt att tillsammans jobba vidare för en hållbar naturturism i länet, säger Fredrik Berg, ansvarig för friluftsuppdraget på Länsstyrelsen Värmland i ett uttalande.  

Mötet hålls den 14 juni och dagen arrangeras i samarbete med Klarälvdalens Folkhögskola som också utbildar framtidens naturturistföretagare och naturvårdare. 

 

Elin Fries
Elin Fries
Tel: 019-16 64 68
E-post: elin@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 12 juni 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste