En av bränderna misstänks vara anlagd

Över hundra personer deltar i släckningsarbetet av de tre skogsbränderna utanför Sala.

En kvinna misstänks ha anlagd skogsbranden i Broddbo. Foto: Thinkstock

Det var i måndags som det började brinna vid Rörbo utanför Sala, Västmanland. Dagen efter startade även två nya skogsbränder i närliggande område, en i Helgonmossen och en i Broddbo. Den senare misstänks vara anlagd. En kvinna har anhållits på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand.

– På morgonen i dag så greps en misstänkt person för en grov mordbrand i en skog i Broddbo. Jag kan inte gå in på detaljer. Men personen är gripen och efter ett inledande förhör blev hon anhållen klockan 10:28, säger Mikael Hedström, polisens presstalesperson till Ekot.

Polisen uppmanar allmänheten att kontakta polisen om iakttagelser de gjort av obehöriga på brandplatsen.

Många deltar

Brandstyrkor från hela Västmanland är på plats och har hjälp av styrkor från Västra Götaland, Mellansverige, Östergötland och Gotland. Ett hundratal personer arbetar med släckningsarbetet och man har även hjälp av Försvarsmakten, Hemvärnet och Trafikverket. Räddningstjänsten har även fått hjälp av civila för att köra ut material till brandplatsen.

Vinden hotar

Under torsdagsmorgonen rapporterade Ekot att räddningstjänsten nu har kontroll på bränderna i Rörbo och Helgonmossen, men inte den i Broddbo. Vinden väntas tillta under torsdagen, vilket kan bli problematiskt för släckningen. Därför förstärker man nu även beredskapen vid Rörbo under dagen.

– Det är ganska stora områden som vi talar om så det kan komma att ta några dagar eller kanske till och med någon vecka innan bränderna är helt släckta, säger Johan Winsnes, ledningsbefäl Storstockholms räddningscentral till ekot.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 07 juni 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste