Förberedelserna i full gång för årets största skogsmässa

På flygfältet i Karlskoga råder febril aktivitet för att få till de sista förberedelserna innan portarna slår upp på fredag den 18 maj.

Snart är det dags igen! På fredag startar Skogsmaskindagarna i Karlskoga. Foto: Pia Gyllin

Skogsmaskindagarna i Karlskoga beräknas bli Sveriges största skogsmässa under 2018. Under öppningsåret 2014 hade mässan cirka 5 400 besökare, i år räknar arrangörerna med 6 000–7 000 besökare. Mässan har i år dessutom ett ovanligt lockande utbud av allt från mindre till större maskiner och utställarförteckningen är fulltecknad. Sten Lilja, vd på Looping Event som arrangerar Skogsmaskindagarna den 18 och 19 maj på Karlskoga flygplats är på plats.

Hur går förberedelserna?

– Det går bra! Vi har jobbat hela söndagen och idag måndag med att märka upp alla monterplatser. Gårdagen var en lång dag, men vi har haft tur med vädret. I kväll kommer tältbyggare och elektriker till området och påbörjar sitt arbete. Imorgon tisdag kommer vi själva bland annat att flisa upp och köra ut cirka 600 kubikmeter flis. 

Sten Lilja, vd på Looping Event som arrangerar Skogsmaskindagarna den 18 och 19 maj på Karlskoga flygplats. Foto: Looping Event

Vad ser du mest fram emot?

– Vi har arbetat intensivt med förberedelserna till mässan under nästan ett år. Det är en väldig njutning när man väl får öppna grindarna öppningsdagen och se besökarna komma in. När folk väl är inne på området och det blir full aktivitet, har vi i princip gjort vad vi kan. Då är vi framme vid vårt mål och förhoppningsvis kommer mässan då löpa på som den ska.

Har du något tips till besökarna?

– Det är väl egentligen bara att se till att njuta och ha det riktigt bra som besökare.  Skogsmaskindagarna är en bred mässa med i princip alla viktiga utställare inom såväl skog som skogstransport på plats. Så det finns något för alla.  Och det är en kompakt mässa där man som besökare enkelt kan komma tillbaka till en utställare igen om man så vill, till skillnad mot när man går långa skogsslingor. Vad gäller trafiken tycker jag inte man ska behöva vara orolig. Vi har förberett noga för att få ett bra in- och utflöde för att undvika köer.

Elin Fries
Elin Fries
Tel: 019-16 64 68
E-post: elin@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 15 maj 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste