Zetor firar 20 år med Forterra

Den tjeckiska traktortillverkarens modellserie Forterra har sedan lanseringen 1998 sålts i 21 500 exemplar i 55 länder.

Modellserien Forterra utmärker sig genom sin robusta konstruktion och sin kraft, säger Marián Lipovský, Managing Director på Zetor tractors. Foto: Zetor

20 års jubiléet firas med en rad uppdateringar och tidigare i år lanserades de uppdaterade modellerna CS och HSX, senare i höst kommer även en uppdaterad version av Forterra HD.

Ny transmission

Forterra-serien finns med effekter på 100 till 150 hästkrafter, de nya modellerna kommer bland annat med effektivare bromssystem. Den största nyheten är dock den nya Eco 40 transmissionen som ska ge ett optimalt varvtal på 1750 varv per minut även vid högre hastigheter, upp till 40 kilometer i timmen.

Högre tryck i hytten

Eco 40 transmissionen ska enligt tillverkaren sänka bränsleförbrukningen med upp till 18 procent beroende på arbetsuppgiften. De nya modellerna är även utrustade med en ny instrumentpanel och en hytt med högre tryck för att undvika att damm och smuts kommer in i hytten. Som tillval kan Forterra HSX utrustas med framaxelfjädring

Fler födelsedagar

Utöver Forterra-seriens 20 års jubileum förbereder sig Zetor Tractors även på Crystal-seriens 50 årsdag som firas senare i höst i samband med att Tjeckien firar 100 år av självständighet.

Återförsäljare för Zetor i Sverige är H.C. Petersen.  

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 04 maj 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste