Skogskompis på Virkesbörsen

Virkesbörsen startar med digital rådgivning till skogsägare. Via en videochat eller telefon kan skogsägaren enkelt koppla upp sig och få hjälp med frågor kring sitt skogsbruk. 

Videochatta med en skoglig rådgivare kommer fungera på ett liknande sätt som på de appar där man kan får träffa en doktor. Illustration: Virkesbörsen

Den digitala rådgivningen skriver Virkesbörsen är  ytterligare ett led i skapa en mer transparent och effektiv virkesmarknad. Tjänsten heter Skogskompis och nås via www.virkesborsen.se eller www.skogskompis.se

Tjänsten kan liknas vid de populära apparna där man snabbt och enkelt kan få träffa en doktor. På Skogskompis ska skogsägare snabbt och enkelt kunna träffa skogliga rådgivare i en videochat.

– Med den digitala tjänsten för skogsrådgivning, Skogskompis, kan vi ytterligare hjälpa skogsägare och virkesköpare att göra bra affärer, men även koppla på andra bolag och skogsrådgivare som kan hjälpa skogsägare i praktiken. Sedan tidigare kan man på Virkesbörsen  annonsera ut sitt virke, likt Blocket eller Hemnet, ta in anbud på virket och nu kan man som skogsägare dessutom få hjälp med allt runtomkring. Det bidrar till att stärka lönsamheten på gårdsnivå och gynnar dessutom de gröna näringarna mer generellt och omställningen till en bio-ekonomi, säger Adam Aljaraidah, vd för Virkesbörsen i ett pressmeddelande. 

Trots en omfattande digitaliseringen av skogssektorn har enligt Virkesbörsen ingen annan aktör valt att erbjuda digital skogsrådgivning som ett alternativ till skogsägarna. 

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 03 maj 2018

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste