Här använder man mest svenskt virke i landet

Fastighetsägare från Norrland toppar listan över hur mycket man är beredd att betala mer för att få svenskt byggmaterial. 

Fler personer från Norrland  är mer benägna att använda svenskt byggmaterial för att göra sin bostad mer klimat- och miljövänlig jämfört med resten av landet, visar nya siffror från Bygmabarometern. Foto: Carolina Wahlberg

Fastighetsägare i norra Sverige prioriterar svenskt byggmaterial i högre utsträckning än fastighetsägare i andra delar av landet. Norrländska fastighetsägare ligger även i framkant när det gäller att införskaffa energieffektiva fönster. Det visar nya siffror från årets Bygmabarometer, som undersökningsföretaget YouGov gjort.

- Man har en lång tradition av skogsbruk och virkeshantering i norra Sverige, vilket gör att man är både kunnig och intresserad av vår svenska skog. Virke är vår kärnverksamhet på Bygma och det är ingen slump att vi har etablerat våra anläggningar i just den här regionen, säger Urban Johansson, vd för Bygma Gruppen i ett pressmeddelande. 

Av de tillfrågade fastighetsägarna i norra Sverige svarade 71 procent att de är beredda att betala mer för att få svenskt byggmaterial, till skillnad från Stockholm där bara 57 procent svarade ja på frågan. Det är dessutom betydligt fler av norrlänningarna som redan använder svenskt byggmaterial för att göra sin bostad mer klimat- och miljövänlig jämfört med resten av landet.

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 12 mars 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste