Kompromisslös skördare vidareutvecklas

Under hösten har Vimek i det tysta arbetat intensivt med att uppgradera deras senaste konceptmaskin 404 duo som hade premiär på Elmia Wood 2017.

 

Vimek 610 SE är företagets största skotare med 5 000 kilo lastkapacitet och utrustad med med ny Common Rail motor på 68 hästkrafter. Standardlängden är 6,90 meter, med last utrymme på 3,30 meter som kan motsvarar 1,85 m²Foto: Elin Fries

Berätta om ert företag
– Egentligen kan man säga att Vimek startade i början av 1900-talet i Vindeln, Västerbotten. Ursprungligen var det en cykelreprationsfirma som efter hand riktade in sig mer och mer mot bilar, berättar Fredrik Lundberg, vd för Vimek.
Han berättar att det under företagets historia har funnits många ägare och att de under 1930-talet startade Vindelns mekaniska verkstad där fokus under ett 30-tal år framåt framförallt låg på reparation av bilar, men när svets- och smidesverkstaden växte började företaget även få ett större tekniskt kunnande.
– Namnet Vimek uppstod eftersom folk alltid använde just den förkortningen av Vindelns mekaniska verkstad, förklarar Fredrik.

Fredrik Lundberg, Vimeks vd.Foto: Elin Fries


Parallellt med Vindelns mekaniska verkstad pågick ett intensivt hobbyprojekt där de två bröderna Lars-Gunnar och Nils-Erik Nilsson från Slipstensjön, utvecklade skogsrelaterade produkter. 1994 beslöt bröderna och den mekaniska verkstaden att samarbeta, och sedan dess har Vimeks huvudsakliga fokus legat på skogsprodukter.
Två typer av skotare utvecklades under 1990-talet, vilket kom att bli embryot till den första beståndsgående skördaren längre fram. Vimek gjorde även en prototyp till mekaniserad röjning, men försöket föll inte väl ut. Det stora genombrottet kom runt 2005-2007. Stormarna Per och Gudrun hade under dessa år påtvingat många skogsägare ett stort kapital som skulle beskattas. Vimeks skotare och skördare sågs som ett bra val att investera i för många skogsägare.
– Vår kundgrupp växte till att innefatta mindre självverksamma skogsägare, men vi insåg snart att vi behövde fler ben att stå på. Sverige är fortfarande den största marknaden, men i dag finns vi i ett 25-tal länder. Tjeckien är vår största exportmarknad, berättar Fredrik.  


Berätta om er senaste nyhet

Under Elmia Wood 2017 visade Vimek upp konceptmaskinen 404 Duo. Under hösten har man arbetat hårt för att prototypen ska resultera i en färdig produkt. I den nya maskinen kan man enkelt kan koppla lös vagnen och grinden för att kunna transportera ekipaget på till exempel en flaxväxlare. Föraren ska enkelt kunna byta mellan aggregat och gripklo på under 20 minuter. Foto: Vimek


– Under Elmia Wood 2017 visade vi upp vår senaste nyhet, en konceptmaskin vid namn 404 Duo. Det är en kombimaskin som på ett helt nytt sätt kombinerar en skördare och skotare i samma maskin. Mottagandet blev väldigt bra och våra kunder ville veta när de kunde beställa. Under hösten har vi, genom att använda olika testförare samlat in information och arbetat intensivt för att genomföra dessa tester. Efter sommaren kommer vi därför kunna släppa en nyhet, lovar Fredrik.
För Vimek når Duo-maskinen sin nisch, det vill säga privata skogsägare som vill sköta om sin egen skog och tycker det känns onödigt med två maskiner, menar Fredrik.
– Vi har sett på andra kombimaskinslösningar och kommit fram till att det vi ska satsa på är skördaren. Det är skördaren som kommer först in i skogen och sätter resultat, därför har vi tagit fram en unik skördare utan kompromisser. Så i vår Duo-maskin har vi inte kompromissat något med skördaren och det känns jättespännande att ha hittat en teknisk lösning som kommer hitta sin plats på marknaden.


Hur skiljer sig ert företag från andra?
– Vimeks framgångsfaktorer har alltid varit enkelhet och prislapp kontra prestanda. Våra maskiner har låga drift- och underhållsfaktorer. Det är just enkelheten som fungerat som en dörröppnare i länder som inte kommit långt i den tekniska utvecklingen, säger Fredrik Lundberg.
Han är själv väldigt sportintresserad och drar en jämförelse med fotboll.
– Det skulle vara enkelt för oss att bygga ännu mer avancerade maskiner, men det hade varit att skjuta över målet. Vi är inte specialisten, utan har en större bredd tack vare vår enkelhet, förklarar han.
Något Vimek även står för är lönsamhet i det långa loppet.
– Omsättning är en sak, men viktigast är en god lönsamhet över tid som ska borga för att utveckla företaget och dess utbud till marknaden. Vi måste helt enkelt ha nog med muskler för att utveckla företaget inför framtiden och på så sätt möta morgondagens krav, säger han.


Vilken är er typiska kund?
– Historiskt sett har vår typiska kund varit den svenska privata skogsägaren. Men under 2003 och 2004 började vi nå kunder i Tjeckien och Polen. I princip alla maskiner som exporteras dit säljs till entreprenörer. I och med att vi adderade skördaren i produktprogrammet nådde vi även en tredje kundgrupp, den så kallade semientreprenören, säger Fredrik Lundberg.
Med semientreprenör menas den tidigare privata skogsägaren som numera även kör för grannen.
– Vi har sakta sett hur den lilla skogsentreprenören växer fram, säger Fredrik som beskriver Vimeks kundgrupper som relativt spretiga, där kraven på Vimeks produkter och som leverantör varierar rejält.
Mellan de olika kundgrupperna skiljer det ofta tusentals timmar per år över hur ofta maskinen blir använd.
Vilka trender kan ni se inom er bransch?
– Som mindre tillverkare märker vi tydligt ett ökat intresse för skonsamhet och ökad medvetenhet om hur man gallrar i skogen. Fler börjar få upp ögonen för att det finns alternativ till stora maskiner och där har vi hittat vår position på marknaden. Sett ur ett globalt perspektiv är det många strukturella förändringar som håller på att ske på många marknader. Ofta är det ekonomiska parametrar som styr, men det öppnar även upp möjligheter i olika länder. För vår del har den vitryska statens ökade intresse för sitt skogsinnehav inneburit en rekordorder.
Den stora utmaningen för tillverkande företag menar Fredrik Lundberg är det stora behovet av komponenter, med en industri som går på högvarv. Många branscher har mycket att göra, inte bara skogen.

Elin Fries
Elin Fries
Tel: 019-16 64 68
E-post: elin@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 14 mars 2018

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste