KL-träets inbrottsklass avgjord

Martinsons KL-träväggar har genomgått oberoende tester för att certifieras mot inbrott. Resultaten visade att KL-träväggen klarar inbrottsklass 2 och 3. 

Olika riktningar på träets lameller gör det svårt för inbrottstjuvens yxa att ta sig igenom KL-trä. Foto: Martinssons

Daniel Wilded, produktchef på Martinsons är nöjd med resultatet

– Det här är kanonresultat och viktigast av allt är att alla beställare kan känna sig trygga med att vårt KL-trä är ett framtidssäkert alternativ i såväl bostadshus som industrilokaler, butiker och kontor, säger han i ett pressmeddelande. 

De oberoende tester som genomförts visar att Martinssons KL-trävägg på 60 mm klarar inbrottsklass 2 medan väggen på 120 mm och uppåt klarar klass 3.

– Det är svårt att yxa sig igenom när träets lameller byter riktning. Inbrottsklassningen är ytterligare ett argument varför man ska välja att bygga i KL-trä, utöver att det är klimatsmart och mångsidigt, säger Daniel Wilded.

Olika klassningar

De olika klassningarna utgår från användandet av olika tillhyggen. För att passera klass 1 krävs bara kniv, händer och fingrar och under väldigt kort tid. Vid klass 2 utrustas tjuven med enhandsyxa och kofot och ska hugga ett hål tillräckligt stort för en människa att ta sig igenom under fem minuter, vilket 60 mm-skivan klarade med sina åtta minuter och 27 sekunder.

För att uppnå klass 3 är kravet tio minuter med en tvåhandsyxa på 1,2 kilo och tjuven ska åstadkomma ett hål på 300 x 600 mm, något som 120 mm-skivan stod emot.

Källa: Martinssons

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 12 februari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste