Stor efterfrågan på ny skördarmodell

Orderingången är stark för uppföljaren till Komatsus skördare 931XC. Den nya modellen heter 901XC och börjar levereras i april.

Den nya 8-hjuliga skördaren ingår i Komatsu Forests nya produktserie XC. Serien är speciellt framtagen för att klara av gallringar med svåra terrängförhållanden och mjuka marker och visades första gången på Elmia Wood 2017.

De 8 hjulen ger maskinen stabilitet, bra terrängframkomlighet och lågt marktryck. Faktorer som ger mindre markskador och ökad produktivitet.

Maskinen är utrustad med Komatsu Forests trepumpshydraulik 3PS med ett flöde på 548 liter vid 1500 rpm. Den unika tryck- och flödesoptimeringen i 3PS gör det möjligt att utföra fler kran- och aggregatoperationer samtidigt och med maximal hydrauleffekt. 

- Mottagandet hos våra kunder har varit väldigt bra. Trots att vi ännu inte har hunnit visa maskinen i någon större omfattning är kön med beställningar väldigt stor. Det är oerhört glädjande för oss och vi ser framemot att få se denna smidiga gallringsskördare i de svenska skogarna, säger Peter Hasselryd, Försäljningschef Komatsu Forest Sverige i ett pressmeddelande.

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 07 februari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste