BillerudKorsnäs vill inspirera fler unga tjejers intresse för teknik

BillerudKorsnäs är huvudsponsor till Womengineers”Introduce a Girl to Engineering day” som syftar till att öka intresset för teknik och ingenjörskap bland unga tjejer.

BillerudKorsnäs är huvudsamarbetspartner till Introduce a Girl to an Engineering day 2018, som syftar till att öka intresset för teknik och ingenjörskap bland unga tjejer.  Foto: mostphots

Genom "Introduce a Girl to Engineering day" ska unga tjejer ges möjligheter att bilda sig en egen uppfattning av vad en ingenjör gör och låta dem träffa kvinnliga ingenjörer inom olika branscher. Dagen kommer även fyllas med olika aktiviteter, workshops och introducering till spännande ingenjörsproblem. Eventet är ett initiativ av organisationen Womengineer, som jobbar med att öka andelen kvinnor på ingenjörsutbildningarna. 

– Industrin och ingenjörsyrket är traditionellt mansdominerat, vilket vill vi se till att ändra. Branschen har helt enkelt inte råd att så många, som skulle kunna bli den nya generationens ingenjörer, faller bort, antingen för att de inte tror att de kan eller för att de har en felaktig bild av yrket. Vårt fokus är att öka såväl andelen kvinnliga medarbetare som andelen kvinnliga chefer på BillerudKorsnäs och där är IGEday en grundläggande komponent i vår ambition, säger Paulina Ekvall, personaldirektör på BillerudKorsnäs, till Packnews.se.
 

Eventet vänder sig till tjejer mellan 12-19 år, med eller utan teknikintresse och är gratis att delta på. Anmälan kommer vara öppen fram till 2 mars, men finns ett begränsat antal platser. 

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 24 januari 2018

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste