Länsförsäkringar Göinge Kristianstad ny ägare av Sjöbygdens Skog AB

Nu är papperna påskrivna för köpet av Sjöbygdens Skog AB. Inköpet är en av Länsförsäkringar Göinge-Kristianstads största investeringar någonsin.

Länsförsäkringar Göinge-Kristianstads blir ägare till  Sjöbygdens Skog AB, och förvärvar därmed ett skogsinnehav på  614 hektar produktiv skogsmark. Foto: mostphotos

E.ON begärde 75 miljoner kronor för bolaget men vad den slutgiltiga köpeskillingen landade på har inte offentliggjorts. Förvärvet blev en jätteaffär för Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad.

Sjöbygdens Skog AB

Under sommaren 2017 påbörjades försäljningen av E.ON  helägda dotterbolag, Sjöbygdens Skog AB. Fastigheten omfattar 672 hektar mark, varav 614 hektar produktiv skogsmark och cirka 117 000 skogskubikmeter. Skogsfastigheten ligger i ett nybildat aktiebolag och verksamheten omfattar skogsförvaltning av sju skogsområden.

Källa: LRF konsult

— Det känns väldigt bra. Det är väldigt sällan det dyker upp ett sådant här tillfälle där man får möjlighet att förvärva ett aktiebolag som innehåller skog. Dessutom tror vi stenhårt på vårt lokala närområde, och vill gärna kunna investera lokalt när vi har möjlighet till det, säger Niklas Larsson, vd för Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, i en presskommentar.

Affären är inte bara stor för Länsförsäkringar Göinge Kristianstad. För LRF Konsult som skötte förmedlingen, är detta en av deras största fastighetsaffärer genom tiderna.

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 24 januari 2018

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Undantag från bygglovsplikt för ekonomibyggnader

Juristen har ordet: Enligt 9 kap. 3 § plan och bygglagen (PBL) krävs inte bygglov för en ekonomibyggnad avsedd för bland annat skogsbruk om åtgärden vidtas i ett område som inte omfattas av en detaljplan. Även åtgärder som innebär att dessa byggnader byggs till är undantagna från bygglov. För den skogsbrukare som är i färd med att nyttja sommarledigheten för att uppföra en ekonomibyggnad till sin verksamhet och som lutandes på den nyss nämnda bestämmelsen inte ansöker om bygglov för åtgärden gäller det dock att vara vaksam.

 

Kommentera