Mittuniversitetet blir partner i Treesearch

Mittuniversitetet blir partner i Treesearch, en plattform för samarbete kring grundforskning och kunskaps- och kompetensuppbyggnad inom området nya material och specialkemikalier från skogsråvara.

 

Treesearch är en plattform där akademi, industri, privata stiftelser samarbetar för att utvekla framtida inovationer inom skogen. Mittuniversitetet blir det senaste tillskottet bland i Treesearch. 

− Det akademiska och industriella nätverk som Treesearch erbjuder är värdefullt för oss. Vi ser fram emot aktiviteter som ökar samarbetet mellan forskarstuderande och unga forskare från olika lärosäten och forskningsprojekt mellan olika forskargrupper inom hela Treesearch, säger Kaarlo Niskanen, forskningsledare vid FSCN, Mittuniversitetet, i ett pressmeddelande. 

 

Treesearch

Treesearch är Sveriges hittills största satsning på forskning och ny kunskap för nya material från skogen. Flera större skogsbolag är delaktiga, däribland BillerudKorsnäs, Holmen, Stora Enso, SCA och Södra. Inom Treesearch finns bland annat ett gemensamt program med kurser för doktorander och forskare inom akademi och industri. 

Forskningen som ryms inom Treesearch utgår från fyra temaområden:

  1. Ved- och vedkomponenter – struktur och modifiering
  2. Bioraffinaderi för material och kemikaliesystem
  3. Materialformning av fasta och flytande materialsystem
  4. Nya material – materialdesign och egenskaper

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 10 januari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste