Axfood inför papperslösa kvitton

Snart får kunderna själva välja när Willys och Hemköps alla butiker inför möjlighet för kunderna att välja digitalt kvitto. Syftet är att förenkla, minska nedskräpningen och spara på miljön.

 

Sedan i höstas har ett pilotprojekt pågått där ett antal butiker ingått och där medarbetare inom Axfood-familjen varit testpiloter vad gäller digitala kvitton.

 – Piloten har hittills fallit ut till belåtenhet och visar den senare utvärderingen detsamma kommer vi att gå i skarpt läge till kund någon gång under första halvåret 2018 säger Bo Bäckström som är systemchef på Axfood i ett pressmeddelande.

På det här sättet är du som kund själv med och bidrar till mindre nedskräpning, men framförallt en minskad miljöpåverkan. Enligt Svensk Handel skrivs det ut 1,7 miljarder papperskvitton varje år vilket motsvarar en förbrukningen om cirka 60,000 träd årligen.

– Det här rimmar helt med vårt hållbarhetsarbete. Om kunderna i samtliga våra ca 500 butiker skulle välja digitala kvitton skulle det betyda att vi sparar drygt 255 miljoner papperskvitton om året säger Åsa Domei hållbarhetschef på Axfood.

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 08 januari 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste