Skogsbad bland årets nyord

I veckan släpptes Språkrådets och Språktidningens lista över 2017 års nyord och som en kontrast till många ord som reflekterar en allt mer uppkopplad tillvaro fanns även ordet "skogsbad" med. 

Dags för ett skogsbad? Ordet skogsbad har kvalat in på årets nyordslista. Foto: Mostphotos

Lagom till att året snart är slut blev det svenska språket utökat med nära fyrtio nya ord genom den så kallade nyordslistan, där bland annat skogsbad fanns.

Skogsbad beskrivs som en terapiform som går ut på att vistas i skogen som en metod för att minska stress. Företeelsen kallas på japanska shinrin-yoku, vilket kan översättas just som ’skogsbad’.

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 29 december 2017

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Undantag från bygglovsplikt för ekonomibyggnader

Juristen har ordet: Enligt 9 kap. 3 § plan och bygglagen (PBL) krävs inte bygglov för en ekonomibyggnad avsedd för bland annat skogsbruk om åtgärden vidtas i ett område som inte omfattas av en detaljplan. Även åtgärder som innebär att dessa byggnader byggs till är undantagna från bygglov. För den skogsbrukare som är i färd med att nyttja sommarledigheten för att uppföra en ekonomibyggnad till sin verksamhet och som lutandes på den nyss nämnda bestämmelsen inte ansöker om bygglov för åtgärden gäller det dock att vara vaksam.

 

Kommentera