Unik Cranab-grip ska auktioneras ut i kampen mot cancer

Cranab i Vindeln har tagit fram en unik blålackerad rundvirkesgripare med mustasch som ska auktioneras ut i kampen mot prostatacancer.
– Vi gör det här för att rikta ljuset mot prostatacancer. Många inom skogsbranschen liksom flera av våra användare är män som befinner sig i en riskzon att drabbas eller har blivit drabbade, säger Håkan Bergh, försäljningsansvarig i Sverige.

Cranab har tagit fram ett unikt exemplar av rundvirkesgripen Cranab CR280 som kommer att auktioneras ut och intäkterna går oavkortat till kampen mot prostatacancer. Foto: Cranab

Gripen som Cranab tagit fram är den populära rundvirkesgriparen Cranab CR280 som lackerats i blått och dekorerats med en mustasch. Den kommer att auktioneras ut den 17 februari vid företagareventet Entreprenörsmeeting i Lycksele. Cranab skänker gripen och alla intäkter kommer att gå till kampen mot prostatacancern.

– Det känns mycket bra att vi på det här sättet kan dra vårt strå till stacken för att bidra till forskning om prostatacancer, en bättre cancervård och att rädda fler liv, säger Håkan Bergh.

För dem som vill vara med i auktionen men inte kan vara på plats i Lycksele går det även att delta på distans. Bud kan lämnas fram till den 9 februari på mailadressen info@cranab.se där man anger budsumma, namn och telefonnummer samt om man vill bli uppringd för att delta under auktionen.

 

Fakta om Mustaschkampen
Mustaschkampen är en årlig kampanj som pågår varje höst och vinter till förmån för prostatacancer och manlig hälsa. Både humor och allvar blandas i kampanjen där mustaschen, som är kampanjens signum, har blivit ett roligt inslag. I allvaret ligger att prostatacancer är Sveriges vanligaste cancersjukdom. En tidig upptäckt räddar liv.

Bakom kampanjen står Prostatacancerförbundet tillsammans med sina 26 patientföreningar, 9 huvudpartners och 200 företag och organisationer. Syftet med kampanjen är att samla in pengar till forskning om sjukdomen samt driva opinionsbildning för en bättre prostatacancervård.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 18 december 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste