Skogsbolag på topp i lista om uppfyllda hållbarhetsmål

Mer prat än verkstad när det gäller hållbarhet i de största svenska börsbolagen, visar en ny studie som släpps idag. Men skogliga bolag toppar undantagen.  

Associate Professor Lin Lerpold omgiven av Chengcheng Qu och Jonas Skilje, studenter från Handelshögskolan i Stockholm har undersökt om företagen på Stockholmsbörsens Large Cap-lista håller vad de lovar när det gäller kommunikationen kring hållbarhet. SCA, BillerudKorsnäs och Stora Enso hamnar på topp. Foto: Handelshögskolan i Stockholm

Bäst betyg i ”Walking the talk?”, som undersöker om företagen på Stockholmsbörsens Large Cap-lista håller vad de lovar när det gäller kommunikationen kring hållbarhet, får företagen SCA, BillerudKorsnäs, SEB och Stora Enso. 

Betydligt värre ser det ut för restrerande större svenska börsbolag. Endast sju av de 88 största svenska börsbolagen har hållbarhetsmål som sträcker sig längre än till 2020.

- Det är anmärkningsvärt och väldigt kortsiktigt, säger Lin Lerpold, Associate Professor och chef på Misum, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Inte minst med tanke på att många av företagen marknadsför sitt arbete med FNs hållbarhetmål, som kallas Agenda 2030 av en anledning.

Sämst betyg får Evolution Gaming, Sagax, Netent och Melker Schörling följda av Industrivärden, Resurs Holding, Hexagon och Lundbergföretagen.

Rapporten är baserad på över 14 000 sidor data som är insamlad, kodad och analyserad av av Lin Lerpold samt studenterna Jonas Skilje och Chengcheng Qu.”Walking the talk?” är gjort av Mistra Center for Sustainable Markets (Misum) på Handelshögskolan i Stockholm.

 

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 28 september 2017

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste