Brädspel för att skapa den mest artrika skogen

En anställd på Skogsstyrelsen har skapat ett brädspel som handlar om skogens ekosystem. 

Spelet Skogen går ut på att skapa så varierad skog som möjligt. Foto: mostphotos

Biologen Daniel Thorell har tagit fram ett spel där skogens ekosystemtjänster är i centrum. I spelet ska skogen fyllas med liv genom att till exempel placera ut gamla träd. Den som skapar den mest artrika skogen vinner. 

– Jag ville göra ett spel där man får en insikt i skogens ekologi och dess mångfald av arter. Men utan att tumma på spelglädjen. Ett barn kan tycka att en bok med bilder är fin även om det inte kan läsa. Men om barnet dessutom kan läsa texten blir boken mycket mer intressant. Samma sak gäller med skogen. Man kan gå i en skog och njuta av träden och grönskan. Men om man dessutom lär sig om arterna i skogen och varför de trivs just där, så blir skogen ännu mer intressant, säger han till Natursidan.

Daniel är anställd på Skogsstyrelsen, men spelet har ingen koppling till myndigheten utan att framtaget på Daniels fritid.  

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 31 juli 2017

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Låt de ukrainare som kan arbeta – få arbeta

Debatt: Varje år kommer cirka 1 000 ukrainare med säsongsarbetstillstånd för att plantera skog och utföra röjningsarbete i de svenska skogarna. Detta är erfaren personal, som ofta återkommer år efter år. I sommar ska drygt 400 miljoner skogsplantor planteras, och till detta behövs kompetent arbetskraft. Nu avslår dock Migrationsverket säsongsarbetstillstånden för den ukrainska personal som skulle komma i år. Argumentet från myndigheten är att det på grund av kriget finns risk att man stannar kvar i landet även när säsongen är slut. Någon individuell prövning görs inte. I samband med avslaget hänvisas istället personalen till att söka uppehålls- och arbetstillstånd genom massflyktsdirektivet.

 

Kommentera