Kina planerar att bygga en "skogsstad"

Kina har stora problem med luftföroreningar och för att motverka föroreningarna ska nu en så kallad "skogsstad" byggas. Staden kommer innehålla 40 000 träd och över en miljon plantor.  

Två trädbeklädda skyskrapor kommer byggas med sammanlagt 1 100 träd. Foto: Stefano Boeri Architetti

Staden ska byggas i Kinas södra bergstrakt Guanxi, på ett 175 hektar stort område och arbetet beräknas vara färdigt 2020.

Förhoppningen är att träden och växterna ska absorbera 10 000 ton koldioxid och 57 ton föroreningar årligen. Foto:Stefano Boeri Architetti

Ungefär 30 000 personer beräknas kunna bo i den nya staden som bland annat kommer ha två skolor, ett sjukhus och ett höghastighetståg. 

Majoriteten av byggnadernas elektricitet ska komma från förnyelsebara källor, enligt arkiteterna. Foto:Stefano Boeri Architetti  

Träden kommer inte bara växa i parkerna utan även täcka stora delar av husfasaderna. 

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 29 juni 2017

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Undantag från bygglovsplikt för ekonomibyggnader

Juristen har ordet: Enligt 9 kap. 3 § plan och bygglagen (PBL) krävs inte bygglov för en ekonomibyggnad avsedd för bland annat skogsbruk om åtgärden vidtas i ett område som inte omfattas av en detaljplan. Även åtgärder som innebär att dessa byggnader byggs till är undantagna från bygglov. För den skogsbrukare som är i färd med att nyttja sommarledigheten för att uppföra en ekonomibyggnad till sin verksamhet och som lutandes på den nyss nämnda bestämmelsen inte ansöker om bygglov för åtgärden gäller det dock att vara vaksam.

 

Kommentera