Ny digital marknadsplats för Virkesbörsen

På Virkesbörsen är det nu inte bara möjligt för handlare och köpare att jämföra priser på virke för att hitta de bästa anbuden. Företaget ska efter att blivit finansierat av såväl privatinvesteraren Olof Hallrup och Almi Invest med 4,5 miljoner bli en digital handelsplats för virke.

Efter nyemission på Virkesbörsen kan  skogsägare jämföra anbud från olika skogsbolag. Foto: virkesbörsen

Virkesbörsens prisjämförelse lanserades 2015 och under 2016 lanserades en enkel beta-version av marknadsplatsen. Nu tar företaget nästa steg och på den nya plattformen kommer skogsägare gratis kunna ta in och jämföra anbud från olika skogsbolag. 

– Jag är väldigt glad och stolt över att tagit över vd-rollen och varit med och grundat Virkesbörsen och ser fram emot att växa Virkesbörsen in i framtiden. Allt fler skogsägare bor inte på sina skogsfastigheter, använder allt mer digitala informationskällor och samtidigt ökar efterfrågan på virke i och utanför Sverige. Virkesbörsen spelar en viktig roll i gränssnittet mellan skogsägare som vill göra goda affärer och virkesköpare som möter en allt tuffare konkurrens om virket. Skogsägare använder Virkesbörsen gratis och säkerställer enkelt god lönsamhet på sina avverkningar men även virkesköpare har mycket pengar att spara genom att använda Virkesbörsen, säger Adam Aljaraidah, vd på Virkesbörsen i ett pressmeddelande. 

Virkesbörsen kommer finnas närvarande på Elmia Wood 7 till 10 juni för att presentera den nystartade Virkesbörsen. 

Se den nya plattformen här:  www.virkesborsen.se 

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 02 juni 2017

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste