Derome utsett till Superföretag för tredje gången

Derome Byggvaror & Träteknik kan återigen titulera sig som ett av Sveriges Superföretag. Utnämningen kommer från tidningen Veckans Affärer som tillsammans med informationsföretaget Bisnode listar Sveriges Superföretag 2016.

Derome finns med på listan över de mest framgångsrika företagen i landet för tredje året i rad. I år placerar man sig som åttonde största företag.

För att komma med på listan krävs att bolaget fyra år i rad klarar högt ställda krav på tillväxt, lönsamhet och avkastning på kapital. I snitt är det någon tiondels promille av de svenska företagen som lever upp till kraven och i år är det endast 580 företag med på listan.

– 2015 var i början på den byggboom som vi upplever nu. Vi tajmade ett antal förvärv väl året innan och har ytterligare förfinat vår affärsmodell under år 2015, säger Carl-Tore Bengtsson, vd för Derome Byggvaror & Träteknik, i ett pressmeddelande.

– Nu talar vi om stora tal för att vi ska kunna behålla vår position som en av Sveriges Superföretag, dock så ser vi goda möjligheter att vara en av branschens mest lönsamma aktörer utan för den skull slå av på expansionstakten. Vi har ett vinnande koncept som vi tror starkt på, där vi sätter proffsbyggaren i fokus och satsar på att finnas nära våra kunder för att leverera tjänster och produkter som förenklar byggarens vardag.

Växer mot Norge

I år har Derome Byggvaror fokuserat på att bygga om och förbättrat befintliga bygghandelsanläggningar, men man satsar även på den norska marknaden med takstolstillverkning både i Sverige och Norge. För mindre än en månad sedan förvärvades en mindre fabrik, strax norr om Gardermoen och i dagarna tillträddes Eidsvoll Takstolsfabrikk AS.

– Vi ser Osloområdet som hög intressant och har redan anställt fler byggingenjörer som blir knutna till denna fabrik, säger Carl-Tore Bengtsson i pressmeddelandet.

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

 

Artikeln publicerades tisdag den 11 oktober 2016

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste