Granar ersätter soja

Professor Margareth Øverland vid Norwegian University of Life Sciences menar att granar kan processas till framtidens fiskfoder.

Professor Øverland leder forskningsprojektet Foods of Norway. I en intervju med NRK Nordland menar hon att det inte är omöjligt att det i framtiden går att föda upp laxar på både rödgran och sitkagran. På så vis kan man i Norge bli fri från sojaprotein från Brasilien. 

Stora företag är med i projektet som rönt internationell uppmärksamhet. Går projektet som planerat kan produktionen vara igång inom tio år. Hela intervjun hittar du här.

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 27 september 2016

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste

Undantag från bygglovsplikt för ekonomibyggnader

Juristen har ordet: Enligt 9 kap. 3 § plan och bygglagen (PBL) krävs inte bygglov för en ekonomibyggnad avsedd för bland annat skogsbruk om åtgärden vidtas i ett område som inte omfattas av en detaljplan. Även åtgärder som innebär att dessa byggnader byggs till är undantagna från bygglov. För den skogsbrukare som är i färd med att nyttja sommarledigheten för att uppföra en ekonomibyggnad till sin verksamhet och som lutandes på den nyss nämnda bestämmelsen inte ansöker om bygglov för åtgärden gäller det dock att vara vaksam.

 

Kommentera