Sebastian Kirppu kan andas ut -

- Skogsägarna i Dalarna får hålla andan.

Sebastian Kirppus är anställd av Länsstyrelsen i Dalarna. På dagarna är han artinventerare och på fritiden stoppa han avverkningar. Enligt arbetsgivaren är detta okej.

Arbetsgivaren har godkänt Kirppus engagemang mot avverkning av skyddsvärd skog – så länge han inte uttalar sig i myndighetens namn enligt Publikt.se

Kirppu arbetar som fältinventerare på Länsstyrelsen i Dalarnas län och på fritiden gör han bland annat egna inven­teringar av rödlistade arter i avverkningshotad skog i syfte att stoppa skogsavverkningar.

Arbetsgivaren ansåg att hans enga­ge­mang eventuellt kunde klassas som förtroendeskadlig bisyssla, och gav honom först en – och sedan ytterligare en – skriftlig tillsägelse.

– Exakt varför arbetsgivaren helt har svängt i den här frågan vill jag inte uttala mig om, men i våra samtal har vi framförallt pratat om det som en yttrandefrihetsfråga. Jag känner mig väldigt nöjd med det här fackliga arbetet, säger Tomas Ahlström som är den ombudsman på ST som fört dialogen med arbetsgivaren.

 

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

 

Artikeln publicerades onsdag den 21 september 2016

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste