Amerikanska pelletsexporten rekordhög

Den nordamerikanska exporten av pellets nådde rekordnivåer under 2015. I staterna längs Mexikanska gulfen ökade hamntrafiken med 70 procent från det andra till det fjärde kvartalet förra året, enligt North American Wood Fiber Review.

Exporten av träpellets från Nordamerika uppgick till 6,1 miljoner ton under 2015, vilket är en ökning med två procent från året innan och nära nog en fyrdubbling från 2010.

Under det fjärde kvartalet 2015 ökade den kanadensiska exporten av pellets med 17 procent jämfört med tredje kvartalet. De största mottagarländerna finns i Europa och Asien. På senare tid har man märkt att exporten till Asien går bättre och bättre, medan den europeiska marknaden svalnat. Exporten under det fjärde kvartalet var den största Kanada sett på två år, uppger Wood Resources International LLC.

Den amerikanska exporten går däremot nästan uteslutande till Europa, främst till Storbritannien. Under fjärde kvartalet steg siffrorna till rekordnivåer tack vare en mängd nya pelletsproducenter i sydöstra delarna av USA, längs Mexikanska gulfen.

 

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

 

Artikeln publicerades onsdag den 04 maj 2016

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste