Herman Sundqvist ny generaldirektör på Skogsstyrelsen

En ny generaldirekör har utsetts till Skogsstyrelsen. Herman Sundqvist, tidigare skogschef för Sveaskog, tar över efter Monika Stridsman.

Det blev en man av folket får man nog säga. Många har väntat på att få svaret på frågan vem som skulle ta över efter Stridsman. Svaret kom nu på förmiddagen. Det blev Sveaskogs tidigare skogschef Herman Sundqvist som många har lärt känna genom hans engagerande blogg som du finner här.

– Skogsstyrelsen har en mycket viktig uppgift i att förvalta våra skogar så att skogspolitikens jämställda mål för miljö och produktion uppnås och skogens gröna guld tillvaratas. Jag är glad att Herman Sundqvist har tackat ja till uppdraget som generaldirektör. Herman Sundqvist har en gedigen kunskap och erfarenhet som gör honom väl lämpad för uppgiften, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i ett uttalande.

Herman Sundqvist har haft olika chefsbefattningar vid Sveaskogs Förvaltnings AB sedan 2002. Han har tidigare arbetat med skogsskötsel och miljöfrågor inom Assi Domän och innehar en doktorsgrad från Sveriges lantbruksuniversitet. Han tillträdde sin nya post den 25 februari.

  

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 25 februari 2016

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste