430 miljoner till skydd av natur

I vårbudgeten satsar regeringen 430 miljoner på skydd och skötsel av värdefull natur. Bakgrunden till satsningen är att många markägare står utan ersättning för mark de äger men inte längre får bruka.

I årets vårbudget så satsar regeringen 430 miljoner kronor på olika former av skydd och skötsel av värdefull natur. Denna information presenterade miljöminister Åsa Romson och biträdande finansminister Per Bolund, båda miljöpartister, i förmiddags. Presentationen skedde vid en kombinerad pressträff och naturguidning på Djurgården i Stockholm.

- Den största posten, som behöver öka mest, är skyddet av naturen, hävdar miljöministern. Romson fortsätter med att tala om att bakgrunden till den stora budgetsatsningen är att många markägare väntar på att få betalt för skydd av mark som de äger men inte får bruka. I samband med detta så påpekar hon också att det hos länsstyrelserna finns långa köer med mark som ska skyddas. Skydd som inte kunnat genomföras på grund av brist på pengar.

Fortsättningsvis så påpekade miljöministern också att hon är nöjd med det regeringsbeslut som togs i dag om att det område som drabbades av skogsbranden i Västmanland i somras ska bli naturreservat.

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

Artikeln publicerades torsdag den 26 mars 2015

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste