Sex miljoner till jäg- och skogsmästarutbildningarna

SLU:s skogliga utbildningsprogram till jägmästare och skogsmästare är unika, och som en följd behövs också unika läromedel och laborationer. Nu får man sex miljoner från Ljungbergsfonden.

Fakulteten för skogsvetenskap får stöd från Ljungbergsfonden för satsningar på uppdatering och utveckling av nya läromedel, övningar och laborationer.

– Att driva så här stora utvecklingsprojekt är inget som ryms inom ramen för lärares och forskares tjänster. Ett ekonomiskt stöd från Ljungbergsfonden frigör experternas resurser, säger Anders Alanärä, vicedekan för grundutbildning vid fakulteten för skogsvetenskap, i ett uttalande.

Satsningen är treårig och en samverkan mellan SLU, Ljungbergsfonden och näringslivet. Den berör tre delområden: laserskanning, skogsmästarprogrammet och jägmästarprogrammet. Sammanlagt beviljas SLU sex miljoner kronor från Ljungbergsfonden.

– Vi är mycket glada att styrelsen för Ljungbergsfonden ställer medel ur fonden till förfogande som kommer framtidens skogliga utbildningar till nytta, säger Anders Alanärä i uttalandet.

– Vi ser denna långsiktiga satsning vid SLU i Umeå som en strategisk investering i vårt arbete med att stötta skogsindustriella utbildningsenheters framtidsfokus säger Jan Moritz,  vd Ljungbergsfonden, i samma uttalande.


Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

Artikeln publicerades onsdag den 20 november 2013

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste