Sveaskogs vd slutar

Sveaskogs styrelse och vd Gunnar Olofsson har enats om att tiden är rätt för ett vd-byte efter årsstämman i april 2011.

Gunnar Olofsson, Sveaskogs vd och koncernchef sedan tio år, har bestämt sig för att gå vidare i karriären. Foto: Sveaskog
Gunnar Olofsson har haft styrelsens uppdrag att renodla Sveaskog till ett skogsägande företag. Med kartongbruket i Frövi sålt och sågverksföretaget Setra Group ute till försäljning är detta uppdrag på väg att fullföljas. Därtill har regering och riksdag i juni 2010 beslutat om nya direktiv kring Sveaskogs uppdrag och roll på marknaden.

Mot bakgrund av detta, och efter tio framgångsrika år, är det naturligt för Gunnar Olofsson att sätta punkt och för styrelsen att rekrytera en efterträdare. Gunnar Olofsson kvarstår som vd fram till bolagets årsstämma i april 2011.

– Gunnar Olofsson har gjort ett utmärkt jobb som vd, säger styrelsens ordförande, Göran Persson. Han har utvecklat och stärkt Sveaskog som skogsägande företag. Bolaget är välskött och visar god lönsamhet samtidigt som det lever upp till höga ambitioner inom miljö och naturvård. Jag uppskattar att Gunnar Olofsson stannar som vd fram till årsstämman i april. Styrelsen får därmed rimlig tid att planera för vd-bytet, säger Göran Persson.

– Jag har arbetat i Sveaskog i tio år och är nu redo för nya uppdrag, säger Gunnar Olofsson. Min styrka är att leda verksamheter i förändring och det har jag fått möjlighet till i Sveaskog. Jag är stolt över att, tillsammans med företagets 700 duktiga och motiverade medarbetare samt styrelsen, ha utvecklat Sveaskog till det ledande skogsföretag vi är idag. Det känns som rätt tidpunkt för mig att gå vidare i en ny karriär, säger Gunnar Olofsson.

Skogsaktuellt
Tel: 019-760 94 10
E-post: redaktionen@skogsaktuellt.se

Artikeln publicerades fredag den 26 november 2010

Kommenterarer till artikeln

småskogsbrukare skrev 2010-11-26 22:48:25:

Tack Gunnar för ett fantasitskt jobb du gjort under tiden på Sveaskog. Du är en av de mest framsynta skogsdirektörer som vi haft i landet och du ska ha särskild tack för det du betytt för oss små skogsägare. Lasse D

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Relaterat

Senaste