JCE Group köper Forest Technology Group

JCE Group AB, ett företag med rötterna i olje- och naturgasbranschen, förvärvar Forest Technology Group (FTG). Avtalet om förvärv har slutits mellan FTG:s ägare Wådell Invest AB och Consafe Industry AB, vilket är ett helägt dotterbolag till JCE.

FTG ägnar sig åt teknologin bakom skörd, transport och vidareförädling av skogsråvaror. Företaget har bland annat välkända märken såsom Mowi, Moheda och Bruks Klöckner i sitt stall och alla FTG:s dotterbolag ingår i avtalet om övertagandet, som sker den 1 september.
Helt nytt ben
− JCE Group äger sen tidigare inga liknande företag, utan FTG kommer bli ett helt nytt ben i verksamheten, när JCE ger sig in i den tillverkande industrin, säger Peter Stambro, vd på FTG Forest.
− Tanken är att starta en produktionslinje för FTG i Brasilien och redan nu funderar vi på nya förvärv för att få FTG att växa till sig rejält. Målet är att de ska öka omsättningen med 700-800 miljoner kronor inom tre år, säger Per Edlund, vd på Consafe Industry AB.
− Verksamheten i Sverige blir kvar och just nu satsar vi på att fullfölja en expansion i Litauen, med en ny produktionsanläggning med 45 medarbetare, säger Peter Stambro.
Flis och pellets
FTG tillverkar flera produkter för att tillverka flis och de har femdubblat försäljningen av mobila flishuggar det senaste året.
− Vi har även byggt en stationär anläggning i Norge där hela stockar görs om till pellets i en kedja. Vi har även beställningar på två anläggningar till Storbritannien, berättar Peter Stambro.
− Anledningen till investeringen är ganska enkel. Det är en uppåtgående marknad där pellets har störst tillväxt just nu. Consafe håller också på att bygga världens största pelletsverk i USA just nu och tekniken från FTG passar bra in i vår verksamhet. Sen har de troligtvis världens modernaste kranar också, säger Per Edlund.
Artikeln publicerades torsdag den 24 augusti 2006

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste