EU-valet: Svenska skogsägare vill minska EU:s inflytande

I en ny undersökning, genomförd av Novus, svarar 84 procent att man anser att EU bör ha mindre inflytande över svenskt skogsbruk.

Undersökningen genomfördes under april av Novus och omfattar drygt 1300 av Föreningen Skogens medlemmar. Foto: Mostphotos

Undersökningen är genomförd på uppdrag av Föreningen Skogen och det är föreningens medlemmar som svarat på frågorna. 84 procent anser att EU bör ha mindre inflytande över hur skogen brukas i Sverige. Tio procent vill varken ha mer eller mindre inflytande och fyra procent vill se mer inflytande från EU.

− Vi har det senaste året märkt en ökad efterfrågan på kunskap i EU-politik från våra medlemmar. Den gångna mandatperioden har det blivit tydligt hur mycket lagstiftning från EU som påverkar förutsättningarna att äga och bruka skog här i Sverige, säger Johan Larsson, generalsekreterare på Föreningen Skogen, i ett pressmeddelande.

Nästan nio av tio svarar att de väger in skogspolitiken när de beslutar sig för vilket parti som får deras röst i söndagens EU-val. 

− Vi vet att valdeltagandet i det senaste EU-valet låg under riksgenomsnittet i samtliga skogslän. Kanske har de som valde att avstå den gången insett hur stor påverkan EU-lagstiftningen har fått på det svenska skogsbruket, säger Johan Larsson. 

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 07 juni 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste