Världens största skogskonferens kommer till Stockholm i juni

IUFRO World Congress är ett gigantiskt arrangemang med tusentals forskare som presenterar sina studier om skogens framtid. I år är det Stockholms tur att stå värd för kongressen. 

Världens största skogskongress arrangeras i sommar i Stockholm för första gången sedan 1929 och rekordmånga deltagare väntas, enligt arrangören IUFRO. Foto: Mostphotos

Det övergripande temat för årets kongress är skogens roll inom samhällsutvecklingen till 2050. Passande i framtidstemat är det så kallade Innovation Stage, där besökarna ges möjlighet att ta del av nya verktyg, system, metoder och koncept som har med skog och skogsbruk att göra. 

Det omfattande programmet är indelat i flera olika underteman, exempelvis ”Stärka skogarnas motståndskraft och stresstålighet”, ”Ansvarsfull skogsbioekonomi” och ”Skogens biologiska mångfald och ekosystemtjänster”. 

En mängd exkursioner om ämnen som naturvård, klimatförändringar, skogsbrand, tätortsnära skogar, bioenergi och mycket annat står också på programmet.

Kongressen arrangeras vart femte år och senast Sverige stod värd var 1929. Huvudarrangör är SLU i samarbete med Stockholms stad och en rad medarrangörer, både i och utanför Sverige. 

Fakta: IUFRO World Congress 2024

Arrangeras 23-29 juni på Stockholmsmässan, Älvsjö.

International Union of Forest Research Organisations (IUFRO) är en internationellt obunden organisation för forskare och intressenter inom skog, klimat och miljö och samlar 15 000 forskare i 123 länder. 

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 11 juni 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste