Skogsstyrelsen behöver spara – planerar för uppsägningar

Skogsstyrelsen saknar 30-35 miljoner kronor i budgeten för 2025 och kan komma att tvingas minska antalet anställda på myndigheten.

− Jag har inget annat val än att inleda en process där vi anpassar vår verksamhet efter de ekonomiska ramar som vi idag känner till, säger Skogsstyrelsens generaldirektör Herman Sundqvist. Foto: Veronica Lax/Skogsstyrelsen

− Gemensamt på myndigheten har vi arbetat hårt och bra med besparingar under flera år. Utan det arbetet hade läget varit ännu sämre. Men nu räcker inte de åtgärderna längre och jag har inget annat val än att inleda en process där vi anpassar vår verksamhet efter de ekonomiska ramar som vi idag känner till, säger Herman Sundqvist, generaldirektör. 

Skogsstyrelsen skriver i ett pressmeddelande att anslagen till myndigheten har minskat med cirka 80 miljoner kronor, eller 15 procent, på tre år samtidigt som inflationen är hög. 

Eventuellt varsel

Skogsstyrelsen har de senaste åren sparat in cirka 50 miljoner kronor, men behöver spara in ytterligare 30-35 miljoner inför 2025. Generaldirektören har därför beslutat om så kallade verksamhetsförändringar, vilket kan leda till ett konstaterande av övertalighet och slutligen varsel om uppsägningar. Något beslut om övertalighet eller varsel finns alltså inte idag. 

Besparingsbehovet motsvarar i dagsläget en neddragning med knappt 100 anställda. Idag är knappt 800 personer anställda vid Skogsstyrelsen. 

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 16 maj 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste