Ökad nyttjandegrad med Alstors flakväxlare

Under mässan Skog & Traktor i Emmaboda presenterade Alstor en flakväxlare som kan monteras på vilken modell som helst av bolagets skogsmaskiner.

Alstor presenterar en flakväxlare som passar till alla bolagets modeller. Grundtanken är att öka nyttjandegraden hos gallringsmaskinerna. Foto: Pär Andersson

− Många som kör Alstor vill ha mycket utrustning och hög nyttjandegrad. Med flakväxlaren kan du flytta mindre maskiner, köra jordmassor och allt möjligt, säger Jonas Arvidsson, ägare och vd för återförsäljaren Uråsa Maskinaffär.

Idén till flakväxlaren kom från en kund och under mässan i Emmaboda var det premiärvisning av innovationen. 

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 13 maj 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Björken, vilken multikonstnär!

Krönika: In i det sista tänkte jag att det här får bli en krönika om det stundande EU-valet och skogens roll. Men sen åkte jag söderut och mötte vårens spirande grönska vilket för en stund upplöste politikens virrvarr ur sinnet. Särskilt närvarande var björken – i form av höga pollenhalter och alla små musöronen som kommit att klä, de tidigare nakna grenverken. Och jag kände att det skulle vara på sin plats för mig, som skogsvetarstudent i björkarnas stad, att tillägna Sveriges vanligaste och kanske alldagligaste (?) lövträd en krönika. För även om få anser att björken är kungen i djungeln, så är den ständigt aktuell och inte minst inom skogsbruket där den är på frammarsch.

 

Kommentera