”Welcome to the Circus” – mässans snyggaste timmerbil

Åkeriet Swenke Transport från Häradsbäck kammade hem segern i Trailer Wood Trophy på mässan Skog & Traktor i Emmaboda.

Cirkustemat kom till av en slump. – Vi hade ingen aning om vad vi skulle lacka när vi åkte till lackfirman. Men så började det skämtas om att det alltid är rena cirkusen när vi kommer, så på det sättet planterades temat på den här bilen, säger Elias Svensson, Swenke Transport, till tidningen Trailer. Foto: Pär Andersson

En knallgul Scania R660 med cirkusinspirerad motivlack var det som gällde för att vinna Trailer Wood Trophy 2024. I tävlingen deltar timmer- flis- och flishuggbilar och på årets mässa var deltagarantalet stort, skriver tidningen Trailer.

Lackjobbet har gjorts av Sunnerbo Lack & Industri och motiven av Mats Andersson, skriver tidningen Trailer. Foto: Pär Andersson

Vinnarbilen, ”Welcome to the Circus”, är en av tre timmerbilar på Swenke Transport från småländska Häradsbäck. Timmerbilen kommer, enligt Trailer, att ha sitt upptagningsområde i Skåne, Småland och Halland. Cirkusbilen fick också Trailers Specialpris för sin detaljrikedom och finish, och vann dessutom publikomröstningen på mässan i Emmaboda.

Timmerbilen ”Welcome to the Circus” vann även publikomröstningen People’s Choice. Foto: Pär Andersson

Trailer Wood Trophy 2024

1. Scania R660 Timmerbil, 2024, Elias Svensson, Swenke Transport, Häradsbäck.

2. Scania 770S Timmerbil, 2023, Daniel Johansson, Liareds Transport, Ulricehamn.

3. Scania R660 Timmerbil, 2023, Kristian Axelsson, Sellgrens Skogstrp, Karlshamn.

4. Scania R660 Timmerbil, 2022, Daniel Sahlgrens Åkeri, Falköping.

5. Scania R660 Timmerbil, 2023, Tobias Berg, J. Olofssons Skogstransporter, Önnestad.

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 09 maj 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Björken, vilken multikonstnär!

Krönika: In i det sista tänkte jag att det här får bli en krönika om det stundande EU-valet och skogens roll. Men sen åkte jag söderut och mötte vårens spirande grönska vilket för en stund upplöste politikens virrvarr ur sinnet. Särskilt närvarande var björken – i form av höga pollenhalter och alla små musöronen som kommit att klä, de tidigare nakna grenverken. Och jag kände att det skulle vara på sin plats för mig, som skogsvetarstudent i björkarnas stad, att tillägna Sveriges vanligaste och kanske alldagligaste (?) lövträd en krönika. För även om få anser att björken är kungen i djungeln, så är den ständigt aktuell och inte minst inom skogsbruket där den är på frammarsch.

 

Kommentera