Besöksrekord på årets Skog & Traktor

Emmaboda Skog & Traktor 2024 inledde årets säsong för skogsmässor med att slå nytt besöksrekord. Över 5 000 personer besökte de två mässdagarna, 3-4 maj.

Under årets Skog & Traktor sattes nytt besöksrekord med över 5 000 besökare under de två mässdagarna. Foto: Pär Andersson

− Vi måste ju anse att årets mässa blev en succé. 5 165 besökare på två dagar är mer än vi någonsin haft. Vi hade fler utställande företag, fler anmälda till Trailer Wood Trophy och fler veteranfordon än tidigare. Det känns bara positivt. Jag vill passa på att rikta ett stort tack till alla utställare och besökare – det är de som gör att det blir en mässa, säger Anders Blomgren, projektledare. 

Anders Blomgren, projektledare för Skog & Traktor, konstaterar att årets mässa blev en succé på flera sätt. Foto: Pär Andersson

Skog & Traktor arrangeras av motorförlaget Albinsson & Sjöberg i samarbete med Emmaboda kommun och Handelsbanken. Mässan arrangerades för första gången 2012 och har sedan dess arrangerats vartannat år med undantag för perioden 2022 till 2024 när det blev mässa tre år på rad på flygbanan i Emmaboda. 

Skog & Traktor kommer tillbaka till Emmaboda 2026.

− Vi ska fortsätta att skapa en skoglig mässa för sydöstra Sverige. Vi kommer aldrig att bli någon konkurrent till de största mässorna och så är tanken att det ska förbli, säger Anders Blomgren. 

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 08 maj 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Björken, vilken multikonstnär!

Krönika: In i det sista tänkte jag att det här får bli en krönika om det stundande EU-valet och skogens roll. Men sen åkte jag söderut och mötte vårens spirande grönska vilket för en stund upplöste politikens virrvarr ur sinnet. Särskilt närvarande var björken – i form av höga pollenhalter och alla små musöronen som kommit att klä, de tidigare nakna grenverken. Och jag kände att det skulle vara på sin plats för mig, som skogsvetarstudent i björkarnas stad, att tillägna Sveriges vanligaste och kanske alldagligaste (?) lövträd en krönika. För även om få anser att björken är kungen i djungeln, så är den ständigt aktuell och inte minst inom skogsbruket där den är på frammarsch.

 

Kommentera