Sveaskog höjer virkespriserna

Den 1 maj höjde Sveaskog priserna på timmer och massaved i stora delar av landet.

Sveaskog genomför ytterligare en prishöjning på timmer och massaved. Foto: Mostphotos

Samtliga timmersortiment justeras upp med 75 kr/m3fub och priset på barrmassaved höjs med 40 kr/m3fub. 

Lågt utbud i industrin och hög efterfrågan från kund ligger bakom prishöjningen, berättar Jens Stenberg, köpchef på Sveaskog. Foto: Pär Andersson

− Det finns ett fortsatt stort behov av grön råvara i industrin och efterfrågan från kund är hög. Som Sveriges största skogsägare vill Sveaskog bidra till att stärka värdet på den svenska skogen. Prishöjningen förbättrar lönsamheten och skapar bättre förutsättningar för ett aktivt skogsbruk hos privata skogsägare, säger Jens Stenberg, köpchef på Sveaskog i ett pressmeddelande.

Aktuella prislistor för olika delar av landet hittar du på sveaskog.se/virkespriser.

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 02 maj 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Björken, vilken multikonstnär!

Krönika: In i det sista tänkte jag att det här får bli en krönika om det stundande EU-valet och skogens roll. Men sen åkte jag söderut och mötte vårens spirande grönska vilket för en stund upplöste politikens virrvarr ur sinnet. Särskilt närvarande var björken – i form av höga pollenhalter och alla små musöronen som kommit att klä, de tidigare nakna grenverken. Och jag kände att det skulle vara på sin plats för mig, som skogsvetarstudent i björkarnas stad, att tillägna Sveriges vanligaste och kanske alldagligaste (?) lövträd en krönika. För även om få anser att björken är kungen i djungeln, så är den ständigt aktuell och inte minst inom skogsbruket där den är på frammarsch.

 

Kommentera