Lotta Lyrå ny ordförande för Skogsindustrierna

Södras vd Lotta Lyrå är vald till ny ordförande för branschorganisationen Skogsindustrierna. 

Lotta Lyrå, vd för Södra, är ny styrelseordförande i branschorganisationen Skogsindustrierna. Foto: Alexander Hall/Södra Skogsägarna

− Det känns väldigt spännande att få ta över ordförandeklubban och än mer vara med och bidra i branschen. Skogen är en viktig näring för Sverige och spelar en central roll i den gröna omställningen. När vi använder skogen som bas kan vi göra mer för att ersätta det fossila med produkter med lägre klimatpåverkan, säger Lotta Lyrå i ett pressmeddelande.

Ordförandeuppdraget i Skogsindustrierna roterar mellan branschföretagens vd:ar och löper under två år. En central del i organisationens arbete framåt är Skogsindustrins Framtidsagenda, där branschen har satt upp tre gemensamma löften inom klimat, cirkularitet och biologisk mångfald till år 2040.

− För att klara klimatutmaningarna är det otroligt viktigt att skogen brukas. Vi inom skogsindustrin måste samarbeta för att kunna infria våra löften, men även kroka arm med andra utanför vår egen bransch. Genom en gemensam agenda får vi kraft att blicka framåt, säger Lotta Lyrå.

Valet av ny styrelseordförande skedde enhälligt vid årsmötet den 24 april.

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 01 maj 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Björken, vilken multikonstnär!

Krönika: In i det sista tänkte jag att det här får bli en krönika om det stundande EU-valet och skogens roll. Men sen åkte jag söderut och mötte vårens spirande grönska vilket för en stund upplöste politikens virrvarr ur sinnet. Särskilt närvarande var björken – i form av höga pollenhalter och alla små musöronen som kommit att klä, de tidigare nakna grenverken. Och jag kände att det skulle vara på sin plats för mig, som skogsvetarstudent i björkarnas stad, att tillägna Sveriges vanligaste och kanske alldagligaste (?) lövträd en krönika. För även om få anser att björken är kungen i djungeln, så är den ständigt aktuell och inte minst inom skogsbruket där den är på frammarsch.

 

Kommentera