Ny chef för Stora Ensos skogsdivision

Tuomas Hallenberg ersätter Per Lyrvall som går i pension under 2025.

Per Lyrvall leder idag Stora Ensos skogsdivision och går i pension i början av 2025. Foto: Stora Enso

Stora Enso har utsett Tuomas Hallenberg till ny chef för skogsdivisionen och medlem i koncernledningen. Han tillträder under fjärde kvartalet i år. 

Per Lyrvall, som leder skogsdivisionen idag, går i pension under första kvartalet 2025, enligt ett pressmeddelande. Han kommer att stanna kvar som chef över Sverige och sitta kvar i ledningsgruppen fram till sin pension. 

Tuomas Hallenberg kommer närmast från en chefsroll inom finska statliga skogsbolaget Metsähallitus. 

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades fredag den 12 april 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Björken, vilken multikonstnär!

Krönika: In i det sista tänkte jag att det här får bli en krönika om det stundande EU-valet och skogens roll. Men sen åkte jag söderut och mötte vårens spirande grönska vilket för en stund upplöste politikens virrvarr ur sinnet. Särskilt närvarande var björken – i form av höga pollenhalter och alla små musöronen som kommit att klä, de tidigare nakna grenverken. Och jag kände att det skulle vara på sin plats för mig, som skogsvetarstudent i björkarnas stad, att tillägna Sveriges vanligaste och kanske alldagligaste (?) lövträd en krönika. För även om få anser att björken är kungen i djungeln, så är den ständigt aktuell och inte minst inom skogsbruket där den är på frammarsch.

 

Kommentera