Norra Skog höjer priserna på sina specialsortiment

Norra Skog höjer priserna till skogsägare för specialsortiment som exempelvis lednings- och stängselstolpar, svarvtimmer och stamblock.

Trots ett svagt resultat 2023 har Norra Skogs styrelse lagt fram ett förslag om ökad vinstdelning till medlemmarna. Foto: Pär Andersson

− Vi strävar alltid efter att maximera värdet i varje skog och därför jobbar vi med en rad olika sortiment, det ger oss en stor mångfald och stor valmöjlighet. Vårt unika sortiment höjer värdet för skogsägarna – och det kan ingen annan erbjuda, säger Jonas Arvidsson, marknadschef Virke på Norra Skog i ett pressmeddelande.

Norra Skogs rörelseresultat 2023 landade på -1,4 miljoner kronor, att jämföra med 2022 när motsvarande siffra var +911 miljoner kronor. Trots resultatet föreslog styrelsen en ökning av vinstdelningen till medlemmarna där de delar på 231 miljoner kronor. Enligt förslaget, som årsstämman ska ta ställning i maj, blir vinstdelningen 65 kronor per kubikmeter för bokförda rundvirkesleveranser under 2023, samt sju procents ränta på medlemmarnas insatskapital. 

Norra Skog skriver på sin hemsida att det är ”…en del i föreningens strategi att värdet på medlemmars virkesleveranser efter generationer av skogsvård inte ska påverkas av kortsiktiga svängningar i skogskonjunkturen”.  

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 10 april 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Björken, vilken multikonstnär!

Krönika: In i det sista tänkte jag att det här får bli en krönika om det stundande EU-valet och skogens roll. Men sen åkte jag söderut och mötte vårens spirande grönska vilket för en stund upplöste politikens virrvarr ur sinnet. Särskilt närvarande var björken – i form av höga pollenhalter och alla små musöronen som kommit att klä, de tidigare nakna grenverken. Och jag kände att det skulle vara på sin plats för mig, som skogsvetarstudent i björkarnas stad, att tillägna Sveriges vanligaste och kanske alldagligaste (?) lövträd en krönika. För även om få anser att björken är kungen i djungeln, så är den ständigt aktuell och inte minst inom skogsbruket där den är på frammarsch.

 

Kommentera