XT-transmissionen tillgänglig även för Komatsu 875

Komatsus XT-transmission, som är utvecklad för att underlätta körning i besvärliga förhållanden, erbjuds nu även till skotaren 875.

Nu erbjuder Komatsu XT-transmission som tillval även för skotarmodellen 875. Därmed finns tillvalet hos Komatsus alla sexcylindriga skotare. Foto: Komatsu

Sedan tidigare finns XT-transmissionen som tillval för Komatsus skotare 855 och 895. Sedan slutet av mars finns den som tillval även för skotarmodellen 875 och är därmed tillgänglig för Komatsus alla sexcylindriga skotare. Det skriver Komatsu i en nyhet på sin hemsida.

Syftet med XT-konceptet är enligt Komatsu att maskinen anpassas för att klara riktigt tuffa förhållanden. Konceptet är olika uppbyggt på de olika modellerna. 

För Komatsu 855 innebär XT-tillvalet att maskinen utrustas med en kraftigare boggi med navreduktioner, som ska underlätta i exempelvis brant, snöig eller blöt terräng. XT-transmissionen ökar enligt bolaget även skotarens dragkraft från 187 kN till 200 kN. 

Med tillvalet ökar Komatsu 875:s dragkraft från 214 kN till cirka 240 kN. 

Dragkraften för Komatsu 895 ökar med XT-tillvalet från 262 kN till 307 kN. 

Komatsu menar att tillvalet främst passar förare som prioriterar dragkraft framför hastighet.

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 08 april 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Björken, vilken multikonstnär!

Krönika: In i det sista tänkte jag att det här får bli en krönika om det stundande EU-valet och skogens roll. Men sen åkte jag söderut och mötte vårens spirande grönska vilket för en stund upplöste politikens virrvarr ur sinnet. Särskilt närvarande var björken – i form av höga pollenhalter och alla små musöronen som kommit att klä, de tidigare nakna grenverken. Och jag kände att det skulle vara på sin plats för mig, som skogsvetarstudent i björkarnas stad, att tillägna Sveriges vanligaste och kanske alldagligaste (?) lövträd en krönika. För även om få anser att björken är kungen i djungeln, så är den ständigt aktuell och inte minst inom skogsbruket där den är på frammarsch.

 

Kommentera