En tredjedel slarvar med säkerheten

En undersökning i skogs- och grönytebranschen som STIHL genomfört i samarbete med Novus visar att 96 procent säger sig vara medvetna om vikten av korrekt skyddsutrustning. Samtidigt uppger nästan en tredjedel att de inte alltid är rätt utrustade.

Branschundersökningen visar att säkerhet är en prioriterad del i verksamheten men att mer finns att göra när det gäller att använda utrustningen korrekt vid alla tillfällen. Foto: Mostphotos

Siffrorna är hämtade från Nordic Outdoor Report 2024, som bygger på svaren från 780 yrkesverksamma inom bland annat skog, parkförvaltning och landskapsskötsel. Branschaktiva i Sverige, Norge, Danmark och Finland deltog i undersökningen.

95 procent svarar att de har tillgång till skyddsutrustning och ännu fler att de är medvetna om behovet att använda korrekt skyddsutrustning vid maskinanvändning. Över 30 procent uppger att de inte alltid använder nödvändig skyddsutrustning och 22 procent säger sig ha ådragit sig skador i samband med maskinolyckor.

− Resultaten av undersökningen tyder på att både kunskapen och tillgången är hög vad gäller skyddsutrustning, men att det fortfarande finns arbete att göra för att säkerställa att alla har tillgång till och använder den utrustning som krävs för säkert arbete, säger Kjell Svensson, vd på STIHL i Norden, i ett pressmeddelande.

Pär Andersson
Pär Andersson
Tel: 073-925 05 41
E-post: par@skogsaktuellt.se

 

Artikeln publicerades måndag den 01 april 2024

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste